Forradalmi kártyák

Scifi rajongók számára

Waszlavik Gazember László

"Ott voltam olyan fél tízig. Utána volt a tévé ostroma, de nekem el kellett mennem. Egy leukémiások javára rendezett jótékonysági koncertnek voltam a fővédnöke, ennek a megbeszélése volt."
A Galaxis híres muzsikusa. Ott volt a VHK, a Bizottság és a Bikini akciócsoportok alapításánál is. Petőfi Velorex néven is ismerik. Ő szerezte a lázadók himnuszát, a Kossuth tér-indulót. Épített már kétéltű biciklit, és viselt Magyarország-formájú árpád-sávos hátizászlót. Ha utóbbi rajta van, erőpontjai 1,37-szeresére növekednek.


Polgár "Tomcat" Tamás "A tízéves húgomra vigyáztam a szüleim lakásán."

A Gondolatok Krónikása régóta szálka a Birodalom Mindent Látó Szemében, története a Galaktikus História ködébe vész. A Birodalom ügynökei szerint a Hipermanipulátor ostromakor ő is nekiment egy obeliszknek. Azóta tizenkétszer vetették tömlöcbe. Legutóbb azért zárták el, mert ő is részt vett az E híd elfoglalásában. Előtte nem sokkal hónapokig raboskodott, mivel Chapel titokzatos szent szigetén füstöt okádó bombafegyverrel végzett tudományos kísérleteket, de a Birodaalom ügynökei ekkor már figyelték.


Toroczkai László "Csak a kishitűséget kell legyőznünk."
A 64 Vármegye Bandériumának volt vezérlő kapitánya, Little Antant kérlelhetetlen ellenfele. Bratislavától Suboticáig sok helyen tört már borsot a helyőrségek orra alá. Ő vezette a Lázadók felhergelt csapatát a Birodalmi Hipermanipulátor bázisa elé. A Lázadók sikeresen megostromolták az objektumot. Mire a levelek lehullottak, lemondott tisztségeiről, hogy csak a Nagy Forradalom szervezésének szentelhesse idejét. A könnygázt szervezete kevésbé tolerálja. Tömlőcből általában apukája szokta visszakönyörögni.


Lanczner "Satu" Ferdinánd

"Néha magam is úgy érzem, valami bekattant nálam, de nem."
Satu becenevét elhunyt kutyája utána kapta. Édesapja a Birodalom szolgálatában állt, de Satu már gyerekként lázadt ellene. Autószerelő és autóversenyző is volt. A Kossuth Szupertéren kezdettől ott volt, a második naptól már irányította a köré gyűlt koboldokat. A névjegyén csak ennyi áll: "hivatásos tüntetés-végrehajtó".

Rebiszes
"...gyakorló öltözet esetén a szolgálati azonosító jelvény viselése a szolgálati elöljáró döntése értelmében - az adott szolgálati feladat időtartamára - nem kötelező..."
A Rebisz különleges bevetési alakulata a Birodalomnak és tagjai egytől egyig klónokból áll. Egy rebiszes képes akár a kényszerítőeszközök menetoszlopban történő alkalmazására is. Egyes rebiszeseknek saját lovuk és kardjuk, pórázon vezetett vérfarkasaik, sőt a Galaxis ilyen-olyan csetepatéiban lefoglalt fegyverük van. Egyes legendák szerint ruházatukban idomított mérges viperákat is rejtegetnek.

Novák Előd "Emőke"
"Leszakított karórámat szerencsére erősen csuklómhoz szorítja a bilincs helyett tömegesen rendelkezésre álló, műanyag kábelkötegelő."
A Mocsári Mérce című Intergalaktikus propagandisztikus hírmondó parancsnoki rangban lévő dolgozója, valamint a Kurutty.info nevű galaktikus propaganda-program tervezője. Jobb híján dobot verve vonult a Lázadók között az 50. jubileum délelőttjén, miután fegyvert nem mertek a kezébe adni. A Birodalom rohamosztagosai a dobját elvették, elrontották, szemüvegét összetörték. Egy várbörtönben raboskodott a nyugdíjas T-34-es idomárral, akit azonnal beszervezett a Mocsári Gárdába is, ahová azonban őt magát nem vették fel

Morvai Krisztina

„Nem szólhatunk semmit, mert kilövik a szemünket!”
Morvai a lázadókhoz csatlakozott rettenthetetlen méregkeverő. Varázsszavai hadarásával képes akár több száz eltakart arcú lázadót is egyszerre felheccelni és szégyenérzetüktől megfosztani.
Boszorkányi kasztját rendkívül ügyesen álcázza, csak hosszas megfigyelés után válik ismertté valódi kiléte a megfigyelő szemében.
Morvait gyakran mutogatják a lázadók által üzemeltetett HIRT-V nevű intergalaktikus hipermanipulátor adásaiban, ahol ugyanazon varázsmantrák ismétlésével nap, mint nap sikeresen felbosszantja a manipulátort megfigyelő birodalmi lakókat és harcosokat.

Horváth György
"Gyerekkorom óta nem voltam T-34-es közelében, a nosztalgia szele elkapott."
A Birodalom szívében egy kezdetleges T-34-es páncélgurulóval indult a Lázadók élén a harcba. Az egész Univerzum felfigyelt akciójára. A szenior lázadót büszke unokája köszöntötte a bevetés után. A hernyótalpas szörnyeket még ifjúkorában tanulta meg idomítani, de évtizedek után sem vesztette el különleges képességét.



Gyurcsány Ferenc
"Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."
A Nagyúr elzavarásáért tört ki a Lázadás. A Nagyúr egy titkos gyűlésen a Platten-tó partján azt mondta hűséges szolgálóinak, hogy "Elkúrtuk". A szavakat azonban egy Fantom kihallgatta, majd adóvevő készülékek és rádióhullámok segítségével sugározni kezdték szerte a Galaxisban.


Demszky Gábor "A gazda traktor nélkül is gazda."
Demszky képes megakadályozni, hogy egy adott Kolónia birtokára agrikulturális munkagépek hatoljanak be. A Traktor nevű szörnyek támadását mágikus körpajzsokkal (más nevén mezőgazdasági gépjárművek behajtását tiltó közlekedési táblákkal) védi ki. A Lázadás idején sikerült megvédenie a Központot az ekevonszolók csapatos rohamától. A galaxis útjaira ásott harci-kátyukért az ellenállókon kívül a birodalmi pilóták is őt okolják.
A repülő tojásokat nem kedveli, azonban vissza már nem dobja.

Dobrovics "Debil" József
"Húzzátok magatokkal az Astoria felé!"
A Lázadókat különleges hangtovábbító eszközével irányította az október 23-i csatában. Zsinór nélküli speciális távbeszélőjét a Birodalom ügynökei lehallgatták, és ezért fogságba vetették. Azzal vádolták, hogy az Ass Toria Bázis felé nyomta az Alkot Many Hipertér felől a Lázadó csoportokat. Debil híres mondása szerint a repceolaj termesztése mindent megoldana. Képes megjavítani az elromlott robogókat is.

Budaházy György
"Hibáztam, és elkaptak."
Éppen a fiával íjazott a kertben, amikor a Lázadók gyülekezni kezdtek a Szupertéren. A Birodalmi Hipermanipulátor ostromakor megrongált egy obeliszket. Ezért keresni kezdték, de ő elbújt. Előfordult, hogy színpadon szerepelt a Szupertéren, de utána láthatatlanná változott. Később álcázó felszerelése ellenére a Birodalom ügynökei felismerték és elfogták. Legendás harcos, régebben elfoglalta az E hidat a Birodalom központjában, azonban megtartani nem tudta, mivel álcázó felszerelése ekkor még csak tervezés alatt állt, így a felé intézett birodalmi pofonok mind eltalálták és inkább megadta magát.